Zo bespaar je geld op je nieuwe bril

Goed kunnen zien is een luxe die niet iedereen heeft, maar gelukkig kan een goede bril al een groot stuk van dat probleem wegnemen. Natuurlijk is het dan wel belangrijk dat je de juiste bril kiest. Tegenwoordig bestaan er heel wat mogelijkheden en meteen valt op dat de meeste daarvan erg veel kosten. Voor zij die echt een bril nodig hebben, is dat vaak een vervelend struikelblok.

Gelukkig zijn er manieren om geld te besparen op de aankoop van je bril, zodat je portemonnee toch een beetje beter af is. Hieronder vind je enkele handige tips!

3 manieren om geld te besparen op een bril

1. Check je zorgverzekering

Een van de eerste zaken die je best controleert voor je een nieuwe bril koopt, is je zorgverzekering. In bepaalde gevallen is de aankoop van een bril daar immers in inbegrepen, waardoor je heel wat geld bespaart. Let op: niet elke verzekeraar en polis biedt dit voordeel, dus controleer goed de voorwaarden van je verzekeringscontract.

Over het algemeen dekken verzekeraars enkel de kosten voor contactlenzen, maar sommige aanbieders doen dat ook voor brillen. Als je echt een nieuwe bril nodig hebt en geld wilt besparen, loont het dus de moeite om op zoek te gaan naar de juiste verzekeraar met een bril vergoeding. Verschillende opties vergelijken kan via een platform als Poliswijzer.

2. Profiteer van tijdelijke kortingen

Het goede nieuws? Zoals dat bij alle producten het geval is, vind je bij brillen vaak heel wat interessante kortingen. Denk maar aan de solden in de zomer of op het einde van het jaar rond de feestdagen. Tijdens deze periodes kan je heel wat geld besparen op aankoop van een nieuwe bril, terwijl je dan toch een goede kwaliteit krijgt.

Lees tip:  Sportief met Adidas

Veel mensen zoeken hun bril in een winkel en dat is begrijpelijk: je wilt je nieuwe aankoop immers eerst uittesten voor je de knoop doorhakt. Aan de andere kant vind je tegenwoordig ook heel wat interessante kortingen online, dus check zeker even het online aanbod.

3. Ga voor een merkloze bril

Vaak zegt de prijs van een bril iets over de kwaliteit ervan, maar dat is lang niet altijd het geval. Bepaalde brillen kosten bijvoorbeeld gewoon veel geld omdat ze van een bekend merk zijn. Natuurlijk is de kwaliteit van zo’n bril waarschijnlijk ook wel veel beter, maar dat wil niet zeggen dat merkloze brillen niet goed kunnen zijn.

Doe dus gerust wat onderzoek naar de merkloze opties en wie weet vind je wel een goedkoper model. Ook in dit geval geldt: test de bril uit, zodat je geen kat in een zak koopt en uiteindelijk méér geld kwijt bent omdat je een andere moet aanschaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *